آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۳۵۲۶
با انتشار پیامی انجام شد

رئیس دانشگاه چمران اهواز  درگذشت استاد انقلابی این دانشگاه را تسلیت گفت

در پی درگذشت استاد دانشکده الهیات دانشگاه شهید چمران اهواز، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز پیام تسلیتی را صادر کرده و در گذشت این استاد عالم را به بازماندگان و جامعه علمی کشور و این دانشگاه تسلیت گفت.

به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، دکتر حسین چوبین در سال  1314 در شهر مقدس نجف اشرف و در یک خانواده دزفولی الاصل متولد شد و در همان شهر تحصیلات ابتدایی را در مدرسه ویژه ایرانیان و دوره دبیرستان در رشته فرهنگ و ادب در دبیرستان اسلامی(منتدی النشر) به پایان رسانید و کارشناسی علوم اسلامی و زبان عربی را از دانشکده فقه در نجف اشرف که قبل از حاکمیت بعثی‌ها زیر نظر علمای اعلام اداره می‌شد و وابسته به دانشگاه بغداد بود دریافت کرد.

 

وی کارشناسی ارشد را در رشته فرهنگ عربی و علوم قرآنی در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران با عنوان دانشجوی ممتاز به اتمام رسانید و دکتری زبان و ادبیان عرب را از دانشگاه آزاد اسلامی تهران دریافت کرد و پایان‌نامه او درباره شعر دعبل خزاعی بود.

 

ایشان در مدرسه ایرانیان در نجف اشرف و دبیرستان‌های تهران و مرکز تربیت‌معلم در اهواز سابقه تدریس دارد و عضو رسمی هیئت‌علمی و استاد نمونه در دانشگاه شهید چمران اهواز و مدیر گروه زبان و ادبیات عرب آن دانشگاه به مدت ده سال بوده و عضو رسمی نیمه‌وقت و استاد نمونه در دانشگاه آزاد اسلامی دزفول بود.

 

وی در هشت سال دفاع مقدس در جبهه بوده و با رادیو اهواز و رادیو دزفول همکاری ممتدی داشته و خاطرات او از جبهه به دو زبان عربی و فارسی با اشعار او در مجله بیان مجله دانشگاهی اهواز  و تحقیقات سیاسی او با اشعار ملمح به دو زبان فارسی و عربی در نشریه دانشگاه آزاد دزفول به چاپ رسیده است.

 

وی در زمینه دعبل شناسی تحقیقات وسیعی انجام داده و قصایدی در ستایش دعبل سروده و در سال 1368 ه ش ریاست کنگره دعبل در اهواز را به عهده داشته و سه کتاب ویژه بررسی اشعار دعبل تألیف کرده و نخستین کتابی که به چاپ می‌رسد همین کتاب است.

 

حسین چوبین از اساتید انقلابی و بسیجی نام آشنای خوزستان بود که به دلیل تسلط ویژه بر زبان عربی در سالهایی که ستاد جنگهای نامنظم به ریاست شهید دکتر مصطفی چمران در دانشگاه شهید چمران اهواز دایر بود به عنوان دستیار و مترجم شهید چمران فعالیت می‌کرد.

 

گفتنی است پیکر این استاد گرانقدر و عضو هیئت‌علمی دانشگاه در قطعه نام‌آوران به خاک سپرده می‌شود.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار